Search This Blog

Sunday, April 17, 2011

KEMPEN KEDAI KOPI 2


 1. Selepas keputusan PRN Sawarak, aku kembali ke warung yang sama esoknya. Aku mencari semula pakcik-pakcik tersebut. Tiada. Agaknya pakcik-pakcik tu ingat aku SB kot. Tu la pembangkang ni, asal sahaja sokong kerajaan, mesti Polis. Jadi kepada abang-abang polis, jom kita sokong BN.

 2. Aku harap pakcik-pakcik tu baca blog aku ni. Bukan senang pakcik-pakcik nak bercakap dengan dengan pemegang PhD macam aku ni. Selalunya dok dengan cakap pembangkang jer. Tu pun bukannya pemimpin pembangkang, yang masuk pembangkang sebab kalah dalam UMNO. Orang Melayu....kalah terus paling tadah.

 3. Di PRN Sarawak, jika peratusan pengundi Cina lebih 10%, kalah BN. Maksudnya pakcik, orang Cina bukan sahaja nak singkir BN tetapi benci dengan BN. Sebabnya orang Cina mohon sama keistimewaan dengan orang Melayu...tetapi BN tak layan. Cara terakhir, singkirkan BN dan memerintah Malaysia.

 4. Di PRN Sarawak, PAS kalah semua kerusi yang hendak dipertandingkan. Walhal, kalau nak dibandingkan PAS jauh lebih baik daripada PKR dan DAP. Sebabnya pakcik, PAS dengan Melayu ibarat isi dengan kulit. Jadi suku sakat DAP akan singkirkan PAS. Di Sarawak, dan esok-esok di Semenanjung.

 5. Di PRN Sarawak, SNAP gagal menang sebarang kerusi. Padahal SNAP adalah berakar unbi di Sarawak. Sebabnya pakcik nak tau tak? Nak kan! Sebabnya SNAP tak bersekongkol dengan DAP. Dalam kata lain orang Cina nak DAP memerintah Malaysia. Arwah ayah dan Datuk saya berpesan....kalau kau jadi pemimpin nanti, tentang DAP habis-habisan, DAP dan sekutu DAP adalah musuh kita DUNIA DAN AKHIRAT. Saya ikut pesan tersebut...saya tak mahu jadi anak derhaka...derhaka pada bangsa, agama, dan negara.

 6. Di PRN Sarawak, Taib menang besar. Maksudnya apa pakcik? Salah!!!!!!!!Bukan beli undi...maksudnya kalau kahwin rakyat merestuinya....jangan langgan pelacur Cina. Pandai-pandai pakcik kata beli undi....menang...beli undi...menang beli undi...pakcik kena masuk kelas strategic analysis saya la...

 7. Di PRN Sarawak, satu calon bebas menang. Nanti.....nanti jaangan jawab dulu. Ahhhh apa jawabnya...Salah lagi!!!!!!! Ada pulak beli undi? Calon bebas la....kalau ada yang beli mesti ada yang jual. Mudah je pakcik oiii asal sahaja kita menerima hakikat. Itu menunjukkan PRN Sarawah ADIL, BEBAS DARI POLITIK WANG, DAN BEBAS DARI PENGUNDI HANTU....Pakcik kena masuk kelas quantitative analysis saya la...

 8. Di PRN Sarawak, PKR sebar fitnah kata BN kalah jam 6.20 petang. Kali ni pakcik betul...saya setuju. Memang....penyokong PKR mudah percaya fitnah...mudah percaya fitnah....ya..ya...mudah percaya fitnah...ya pakcik saya setuju....tak perlu masuk kelas apa-apa...nak menilai berita ni kena banyak membaca pakcik...kalau setakat Harakah, Suara Keadilan, Roket....tak cukup....

 9. Akhir sekali pakcik....kita jumpa lagi minggu depan. Kalau jumpa saya jangan lari. Saya bukan SB. Saya hanya SEORANG MELAYU ISLAM YANG SEDAR DIRINYA MELAYU DAN ISLAM. Jadi SAYA BERSAMA ORANG YANG BERJIWA MELAYU DAN ISLAM.

 10. Assalamualaikumkum pakcik. Moga pakcik bersama saya....tidak-tidak saya tidak akan terlibat dalam politik. Saya takut skandal saya bersama beberapa artis terbongkar....bukan artis kat sini, kat Hollywood sana pakcik....saya ada kelas saya sendiri. Setakat pelacur Cina, saya ambil peluang untuk cari Syurga. Bukankah menolak berzina dengan perempuan itu dijanjikan Allah syurga...tanya ustaz...

 11. Assalamualaikum pakcik....esok jumpa lagi. Apa lagi ni pakcik....oooooo Waalaikumsalam...

No comments: