Search This Blog

Thursday, November 17, 2011

SUKAN SEA - PENGHUNI PALEMBANG IBARAT ORANG UTAN


 1. Ada beberapa insiden semasa sukan SEA 2011 berlansung yang saya rasakan bahawa warga indon seperti orang utan. Malah ada masanya, tingkah laku mat-mat indon ni mengalahkan orang utan. Mungkin ada darah dan genetik orang utan mengalir dalam setiap diri indon-indon ini.

 2. Insiden pertama adalah Jalur Gemilang yang terkurang satu jaluran putih. Apa punya bangsat indon ni. Bendera negara jiran pun tak hormat. Ingat asal nampak macam jalur gemilang je dah memadai ke? Orang utan pun kenal bendera negara lain.

 3. Insiden kedua juga di kolam renang. Asal penerjun Malaysia nak terjun je, mat dan minah indon akan boooo untuk ganggu kosentrasi. Tapi memandangkan hebatnya rakyat Malaysia, habis semua emas terjun kita sapu. Indon mana pandai terjun kolam, terjun banggunan hotel bila polis maksiat serbu tau la.

 4. Insiden ketiga bila petugas kolam renang nak tumbuk wartawan Malaysia sebab nak menemuramah penerjun Malaysia yang sapu bersih emas terjun. Punyalah kurang ajar badak-badak bangang bernama indon ni. Wartawan Malaysia pulak cakap Inggeris, manalah mat-mat indon tu nak faham. Yang dia orang tau makan rasuah jer.

 5. Insiden keempat tentulah di stadium gelora bung karno. Dapat jer bola kat pemain Malaysia habis di booooo. Dapat bola boooo. Yang bongok-bongok tu tau boooooo. Tapi punyalah handal pemain bolasepak Malaysia. Malam ini, pasti kalahkan indon lah. Indon mana tau main bola.....kacau simen tau lah.

 6. Tapi yang pelik tu, masa maharajalawak mega....penonton Malaysia sokong ketiga-tiga kumpulan indon tu. Aku tengok tak lawak langsung. Pada aku bibik kat rumah aku lagi lawak. Ada ke patut dia guna bygon buat pewangi badan. Lawak kan.

 7. Aku pun hairan dengan rakyat Malaysia, asal saja ada penyanyi dari indon kita puji. Wartawan jangan cerita la. Kumpulan yang lagunya merengek macam jawa tertelah tempe basi pun dipromosikan oleh wartawan. Aku rasa bibik aku nyanyi lagi sedap. Hari-hari dia nyanyi lagu sinetron. Aku potong astro yang ada siaran tu. Benci aku.

 8. Jadi aku nak syorkan sesuatu. Bulan Disember ni, indon nak hantar balik bibik ke Malaysia. Jom kita ajar bibik ni cara budaya kita. Kita ajar dia boss lebih utama dari laki dia kat indon. Apa boss nak mesti kasi.....jangan benarkan dia panggil kita Bapak...suruh dia panggil kita TUAN. Ni bukan kat indon.

 9. Pada abang-abang romeo yang gila dok tekel minah-minah indon tu...aku nak pesan cam ni. Kauorang nak tekel aku tak kisah. Benda murah kaorang boleh sesah...nak kongsi ke nak kenduri ramai-ramai ke...indon sape nak peduli. Indon-indon ni pun bukan kisah....janji kauorang hulur. Tapi jangan sampai minah-minah indon ni control korang tau. Buat main-main jer.

 10. Pada abang-abang RELA tingkatkan operasi. Cari indon sampai ke lubang cacing. Halau balik ke nagara indon yang miskin hina tu. Tolonglah abang RELA. Aku dah benci indon ni tahap maksimum.

 11. Bye dan fikirkan.

No comments: